Meny Stäng

Båtar i Halifax hamn – från yachts till Bosse Bogserbåt

Det ligger många fina båtar i Halifax hamn här  i Kanada, och vi tänkte visa bilder på några enorma båtar vi såg igår. Jag vet inte om jag någonsin sett yachts i den här storleken, det är verkligen helt galet! Dessutom kan vi visa upp en glad bild på Bosse Bogserbåt.

Halifax hamn

Alla möjliga båtar ligger förankrade i Halifax hamn. Här hittar man allt från stora lastfartyg till turistbåtar och privata småbåtar. Det är en livlig blandning av fartyg och det är roligt att gå här och spana. Mest fascinerande är kanske ändå de enorma lyxyachterna.

halifax hamn
båtar i halifax hamn

Stora lyxyachter

Lyxyachterna som ligger i hamnen här är ofattbart stora. Man går längs med dem på kajen länge och det känns som att de aldrig ska ta slut. Ombord finns gott om besättning som sköter sysslorna ombord. Alla har flaggor från skatteparadis, och vi tycker att det är lite konstigt att man så stolt visar upp att man skattesmiter när man är så rik. Men det är väl en annan värld det där …

Halifax båtar
Yacht Kanada

Theodore tugboat

En lite annorlunda båt, som man också kan se här i hamnen i Halifax, är Theodore Tugboat. Vi kom inte på vad den hette på svenska först, men efter tips vet vi nu att detta är Bosse Bogserbåt. Vi hade ingen direkt koll på den här historien, men har nu läst att Bosse Bogserbåt är en kanadensisk barn-TV-serie om bogserbåten Bosse, som bor i en stor hamn med alla sina vänner.

TV-serien handlar om ett gäng bogserbåtar som ofta blir involverade i problem med varandra eller med andra fartyg, men på något sätt lyckas de alltid hjälpa varandra att lösa problemen. Båtarnas huvudfokus är att se till att deras hamn är den vänligaste hamnen i världen och att försöka lösa sina arbetsuppgifter på ett bra sätt.

Det verkar till och med vara så att serien har sitt ursprung just här i Halifax hamn, så det passar ju utmärkt att Bosse Bogserbåt ligger här och guppar!

Theodore tugboat

Läs mer: Resa till Kanada – din guide till Kanadas bästa resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev