Meny Stäng

Blå Lagunen – geotermiskt bad i lavalandskap

Idag blev det en tur till Blå Lagunen, Islands mest kända geotermiska bad. Detta är förvisso en turistattraktion av stora mått, men vi måste ändå säga att det är värt att göra ett besök här. Naturen här är mycket speciell och det är en helt unik känsla att ligga i det geotermiskt uppvärmda vattnet, medan man blickar ut över lavalandskapet.

Att ta sig till Blå Lagunen

Blå Lagunen ligger en knapp timme från Reykjavik med bil eller buss, och bussarna går varje timme. Väl framme kommer man in i ett fräscht och modernt badhus, och kan sedan krypa ner i varmt skönt vatten, medan man ser ut över det omgivande lavalandskapet. Om man vill finns det också möjlighet till olika spa-behandlingar och det finns både restaurang och café samt möjlighet till övernattning. Kika gärna på Blå Lagunens hemsida för mer praktiskt information om tider, priser etc.

Blå lagunen

Jag (Helena) utanför Blå Lagunen innan vi gått in genom entrén

Blå lagunen

Vilket landskap!

Kylig luft och varmt bad

Det blåste rejält kallt i luften idag, men om man höll sig nere i det varma vattnet var det riktigt skönt! Om man blir sugen på något att dricka finns det en bar att simma fram till och inne i badhuset finns också en restaurang. Vi var nöjda bara med att hänga i det varma sköna vattnet. En riktigt härlig dag!

Blaa lonid

Peter i kylan, precis innan vi hoppade ner i badet …

Blå lagunen keflavik

Om man blir törstig finns det en bar man kan simma fram till …

Blue Lagoon

Blå Lagunen sedd från en av utsiktsplatserna

Blå Lagunen Island

Underbart att kunna bada trots kylan i luften!