Meny Stäng

Shopping i Reykjavik

Igår var det dags för shopping i Reykjavik! Vi har promenerat upp och ner längs Laugavegur, shoppinggatan i centrala Reykjavik. Dessutom har vi hunnit kika i ett shoppingcenter strax utanför stan. Det är riktigt roligt att titta i butikerna här! Här hittar man både det allra senaste inom design och traditionellt isländskt hantverk – ibland i kombination.

Butiker i centrala Reykjavik

Det finns gott om små butiker i centrala Reykjavik som säljer kläder, skor och smycken med inhemsk design. Dessutom lägger alla butiker ner mycket möda på inredningen – ofta är det en upplevelse bara att gå in i butiken! Leta dig fram till den stora centrala gatan Laugavegur så hittar du snabbt alla butiker.

Shopping Reykjavik

Traditionella isländska material, som fårull

Shopping i Reykjavik

En julbutik – undrar om den funkar året om ….?

Shoppingcenter utanför stan

Idag har det regnat hela dagen och vi hade inga speciella planer för dagen, så det blev mera shopping i Reykjavik. När man är klar med butikerna i centrum finns det ytterligare några köpcentrum att välja på. Vi tog bussen till shoppingcentret Smáralind. Det finns också ett annat populärt köpcentrum som heter Kringlan.

Priserna är ungefär som i Sverige, en del är dyrt och en del är billigt. Isländsk design är ofta cool, men oftast lite dyrare. Det finns också många butiker som vi inte har hemma, och det tycker vi alltid är kul! Som turist kan man dessutom enkelt få 15 % tillbaka i tax free.

Island

Vad gör man en sån här dag? Vi tog bussen till köpcentret Smáralind

Island shoppingmall

Peter i Smáralind – ingen överväldigande trängsel

Shopping

Jag gjorde några glittriga och roliga fynd!