Meny Stäng

4 anledningar att älska London

Annons

London är en av världens vackraste destinationer, en saga och en dynamisk metropol. En av våra stora favoriter och en stad vi gärna skryter om. Resfeberbloggen har fått äran att gästblogga här på Freedomtravel.se och här kommer fyra anledningar till varför du kommer att älska London:.

1.      Den goda gatumaten

En sak är säker, en resa till London inkluderar också en resa till världens alla hörn. Den mångkulturella staden bjuder på spännande mat- och kulturupplevelser. Den som vågar smaka sig fram, har mycket att se fram emot. Några av Londons populära gatumatstånd bjuder på kulinariska upplevelser från världens alla hörn.

En lördagmorgon ska du självklart bege dig till Portobello Market i västra London. Den populära marknaden är uppdelad i olika sektioner med bland annat antikstånd, frukt och grönt och second handfavoriter.

Hungern kommer smygande där vid elvatiden, och då ska du bege dig till stånd nr. 89, Portobello Road. Där väntar populära mat-teamet Jamon Jamon och tillagar sin specialitet paella, som tillagas med stor kärlek och på traditionellt vis. Jamon Jamon börjar sig matlagningsritual redan sju på morgonen, och den nyfikna kan gärna stå och tjuvkika medan kockarna förbereder måltiden. Serveringen startar kl.11.45 och fram till 18.00 (kommer säkert vara kö, så se till att komma i god tid)

Efter din portion paella, är du kanske sugen på en smaskig efterrätt? Testa gudomliga, varma churros toppade i varm chokladsås eller med vaniljsocker. Churros Garcia hittar du vid Electric Cinema, Portobello Road Market (lördagar 09.00 – 18.00).

2.      Vinterfestivalen på Southbank Centre

Du som funderar på en London-resa under hösten eller inför julen, besök gärna vinterfestivalen på Southbank Centre. Du kommer kunna ta del av spännande aktiviteter, konserter och en oförglömlig julmarknad med start den 14 november fram till 24 december.

Du som planerar en resa med småbarn, bör testa bebisoperan specialkomponerad för bebisar och barn upp till tre år. Du kommer befinna dig i ett spännande tältlandskap, som har omvandlats till en speciell värld med underbara varelser, sång och musik från specialgjorda instrument. Besök sidan för mer information om öppettiderna och andra aktiviteter.

En mycket populär och prisbelönt show heter ”Slava’s snowshow” och är en storfavorit bland vuxna och små. Publiken får uppleva magisk underhållning, som har förtrollat åskådare världen över. Titta på YouTube-klippet nedan för mer inspiration!

3.      Fyndrunda en söndagmorgon

Fynda secondhandkläder på Spitalfields Traders Market, handgjorda leksaker, smycken och mycket mer! Upp till 110 coola stånd finns uppradade vissa dagar, så varför inte tillbringa en mysig söndag med att leta efter coola fynd? Resfeberbloggen har i ett tidigare blogginlägg tipsat om Spitalfield´s markets, läs gärna En resa till London – en iskall torsdag, en medeltida fredag och en oförglömlig lördag.

4.       Afternoon Tea och goda bakelser

Vi vet hur mycket britter älskar att dricka te, men visste ni att det handlar om 165 miljoner koppar om dagen? London kryllar av mysiga caféer och tesalonger, och självklart måste du testa denna älskade brittiska tradition. Mumsiga bakverk, goda smörgåsar, trevligt sällskap och en god kopp te. Kan det bli bättre? Några afternoon tea-ställen som har belönats med det prestigefyllda priset ”Tea Guild Award of Excellence ”: The InterContinental Park Lane, The Langham och The Royal Garden Hotel.

Funderar du på att boka en resa till London? kika gärna in på Resfebers hemsida för prisvärda weekendpaket och hotellerbjudanden.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev