Meny Stäng

Boktips: Slagskämpen av Mikey Walsh

Jag är hemma med en tung förkylning, och det enda som är bra med det är att jag kunnat sträckläsa Slagskämpen av Mikey Walsh. Mikey växer upp i ett zigenarläger i 80-talets England. Hans släkt är kända boxare och redan innan han är född har hans far storstilade planer för hans boxarkarriär. När det visar sig att Mikey inte alls har talang för att slåss väcks faderns vrede, och Mikey råkar ut för brutal och regelbunden misshandel under hela sin uppväxt.

Måste lämna den romska kulturen

Som tonåring förstår Mikey att han är homosexuell, vilket är helt otänkbart för en zigenarpojke. Hans enda utväg är att lämna den romska kulturen, det enda liv han känner till. Jag kan bara stämma in i Mark Levengoods kommentar på framsidan: ”Jag önskar att jag inte hade läst Slagskämpen. För då skulle jag fortfarande ha den framför mig. Lyckliga alla som får läsa den.”

Slagskämpen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev