Meny Stäng

Härliga lata dagar på rue Paul Bert i Paris

FREEDOMtravel gästas av resesajten Momondo, som bjuder på en artikel om en lite okänd och spännande del av Paris.

Vid första anblick skulle rue Paul Bert kunna vara som vilken annan tyst bostadsgata som helst i Paris 11e distrikt. Den är i praktiken okänd bland turistmassorna – une petite rue – och verkar inte erbjuda något särskilt första gången man ser den. Men om du tar en närmare titt kommer du upptäcka att den här lilla hemliga gatan är en dold parisisk juvel där du bokstavligen kan tillbringa en hel dag på en avkopplande weekend – dessutom det perfekta stället att återhämta sig efter en dag full av sightseeing.

Börja med ett konditori

Första anhalt är att ta sig en titt på det nya konditoriet som ligger mittemot den berömda krogen le Chardenoux, som båda ägs av franska kändiskocken Cyril Lignac. Bakelserna kan närmast betraktas som konstverk. För en verkligen speciell upplevelse ska man testa Equinoxe, en fransk vaniljmousse med saltaktig smörkola ovanpå krossade kanelkakor.

Shoppa Vintage

Bara några få steg längre ner på gatan kommer du passera den legendariska ”En Ville Vintage” (13 rue Paul Bert). Denna vackra vintagebutik öppnade för cirka tio år sedan och ägs av det bohemiska paret Alexandra och David. Här hittar du ett stort utbud av second hand-designerskor, kläder och solglasögon. Hyllorna är fyllda av otroliga plagg från Louis Vuitton, Lanvin och Yves Saint Laurent såväl som mindre kända designers och en uppsjö av italienska skor till överkomliga priser.

Ägarna har en passion för vintage och mode och är alltid angelägna att hjälpa dig hitta ett unikt plagg att visa upp från din resa till Paris. Butiken säljer second hand-kläder för både män och kvinnor från 60-, 70- och 80-talet så det är nästan garanterat att hitta något du kommer älska.

Vin och böcker

Om all denna shopping har slitit på dig behöver du inte gå långt innan du hittar det perfekta lokala stället för att ta en paus och smutta på ett glas franskt vin. Crus et Découverte ägs av Mikael Lemasle, en passionerad ung kännare av fina viner från små producenter varav många är naturliga och biodynamiska. Han kommer gärna med råd om den perfekta drycken.

Efter vinpausen kan du fortsätta mot bokhandeln La Cocotte som öppnats av fyra kvinnor med en delad passion för mat och böcker. Den vackra bokhandeln har allt du behöver för att tillfredsställa även de mest kräsna matälskarna. Här finns ett brett utbud av matlagningsböcker och tidskrifter samt många utländska versioner inklusive engelska, japanska och ryska. Butiken har även en avdelning där du kan hänge dig åt en parisisk matlagningskurs eller helt enkelt lämna det till proffsen och unna dig själv en av deras hemgjorda delikatesser. Håll utkik efter mjölksyltkakorna!

Avsluta på ett brasserie

När kvällen nalkas kanske du funderar på att leta efter en bra restaurang för ett middagsmål. Oroa dig inte, rue Paul Bert kan tillgodose alla dina begär och erbjuder till och med ett av Paris bästa brasserier. Le Bistro Paul Bert (18 rue Paul Bert) är så populärt bland lokalbefolkningen att invånarna från den vänstra stranden gör den sällsynta resan över till den högra stranden enbart för att äta här. Som David Lebovitz uttryckte det på sin blogg år 2010, ”det är svårt att misslyckas med något här”.

Utforska denna dolda juvel på din nästa flygresa till Paris genom att söka efter Internets bästa resepriser med Momondo. För fler genuina resetips kan du kolla in Momondos stadsguider som är skapade av sidans användare och lokala bloggare för att ge dig en oförglömlig upplevelse.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev