Meny Stäng

Platser du måste besöka någon gång

FREEDOMtravel gästas av AMEX, som presenterar en artikel om fem spännande platser i världen.

Oavsett hur tekniskt avancerade våra städer blir så längtar vi alltid till sist ut i naturen. När trafikens vrål och vardagsstressen blir för mycket finns det inget bättre botemedel än en magisk plats långt borta ifrån civilisationens krav. Allt eftersom våra städer har växt sig större och mäktigare så har de slukat mer och mer av naturen. Men oroa dig inte, det finns fortfarande många häpnadsväckande platser kvar.

Upplev fantastiska platser och res smart genom att samla flygmil när du reser, till exempel med ett American Express betalkort och få ut så mycket som möjligt av din reseupplevelse. Gömda i världens olika hörn finns magiska platser och naturens under som bara måste ses och upplevas någon gång i livet.

Positano, Italien

Positano är en av höjdpunkterna att uppleva när du besöker Italien. Till skillnad från vad de flesta tror så är Positano inte en fiskeby utan en bergsby som vuxit fram längst Capo di Sorrentos fantastiska kustlinje. Under 1300- och 1400-talet så fungerade de små byarna längst Amalfikusten som ett eget land och för att försvara sig själva så byggde de sina samhällen högt uppe på och inuti klipporna. Idag är Positano välkänt för sin undersköna arkitektur, chica hotell och förstklassiga restauranger.
Positano bilder
Den här bilden på Positano används med tillstånd av TripAdvisor

Azorerna

Azorerna är en ögrupp bestående av nio olika öar som ligger belägna mitt ute i Atlanten. Öarna är ett äkta exotiskt paradis där du kan simma med delfiner och valar eller gå på upptäcktsfärd bland bergen och landsbygden. De här tropiska öarna består av vulkanisk sten övervuxen av frodig grönskan och blommor. Ett äkta tropiskt paradis som inte är likt någonting annat.
Azorerna bilder
Den här bilden på Azorerna används med tillstånd av TripAdvisor

Bryce Canyon, USA

Bryce Canyon är den minsta nationalparken i Utah, USA men lockar dock flest turister på grund av vad den har att erbjuda. Här kan du se några av de vackraste och mest osannolika stenformationerna i världen. Aldrig har himlen sett så blekt blå ut som den gör jämfört med den heta röda stenen i canyonen. Det här trolska stenlandskapet bestående av labyrinter, valv, tinnar och torn är en fröjd för ögonen och får fantasin att flöda.
Bryce Canyon National Park bilder
Den här bilden på Bryce Canyon National Park används med tillstånd av TripAdvisor

Perito Moreno, Argentina

Perito Moreno glaciären är världens tredje största reserv av sötvatten och en av dess vackraste platser. Glaciären ligger belägen i nationalparken Los Glaciares i Argentina och är en isformation på 250 kvadratmeter. Dessa fantastiska grottor och formationer av is är häpnadsväckande och en fantastisk upplevelse.
Perito Moreno bilder
Den här bilden på Perito Moreno används med tillstånd av TripAdvisor

Angkor Wat, Kambodja

Angkor Wat är ett tempelkomplex beläget i Kambodja som byggdes i början av 1100-talet av den dåvarande kungen som hans huvudstad. Templen är ett utsökt exempel på Khmerarkitektur och en av världens vackraste platser. Platsen har kommit att bli en symbol för Kambodja, kan återses på landets flagga och är landets största turistattraktion. Men låt inte det avskräcka dig, Angkor Wat är en av många platser som absolut måste ses och ett minne för livet.
Bilder från Angkor Wat, Siem Reap
Den här bilden på Angkor Wat används med tillstånd av TripAdvisor

Läs mer: Världens bästa resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev