Meny Stäng

Sydamerikansk middag

Igår var det dags för vår sydamerikanska middag. Peters son Robin och hans fru Alexandra var värdar för middagen. Alla hade lagat varsin rätt, på temat Sydamerika, och slutresultatet blev en vild blandning av våra olika idéer… För kvällen hade vi dessutom besök av Alexandras kusin Joe från Nya Zeeland, som gjorde ett litet besök under sin långa resa runt Nordamerika och Europa.

En trevlig kväll

Det blev en riktigt trevlig kväll med intressanta smakupplevelser! Återkommande smaker var bland annat lime, chili och koriander. Vinerna smakade generellt bra. Extra förtjusta blev vi i det andra huvudrättsvinet, Achaval Ferrer från Argentina.

Förrätter

Första förrätten: Räkceviche – en liten sallad med räkor, mango och avokado. Till detta serverades Trio, ett torrt och fruktigt vitt vin från Chile.

Andra förrätten: Salsa criolla – ett sydamerikanskt tillbehör, här tillsammans med äpple och granatäpple. Till detta serverades Castelar, ett mousserande vitt vin från Uruguay.

Sydamerika middag

Huvudrätter

Första huvudrätten: Empanadas – sydamerikanska piroger med köttfärs och kokt ägg. Till detta serverades 1865, ett fruktigt rött vin från Chile.

Andra huvudrätten: Argentinsk gryta – med ryggbiff, chili och mörk choklad. Till detta serverades Achaval Ferrer, ett fruktigt rött vin från Argentina.

Empanadas
Sydamerikansk köttgryta

Efterrätt

Efterrätten: Hemgjord glass med Dulce de leche, en kräm som görs genom att koka mjölk och socker. Till detta serverades Casillero del Diablo, ett sött vitt dessertvin från Chile.

dulce de leche
Temafest sydamerika
Några av de glada middagsgästerna: Joe, Peter och Anna