Meny Stäng

Världens bästa resmål 2

Direkt efter Readers’ Travel Awards 2012 var det dags för nästa prisutdelning till bästa resmål. I helgen utsågs nämligen ”Europas bästa resmål” vid World Travel Awards. And the winner was: Edinburgh, Skottland. London har tydligen vunnit utmärkelsen tio gånger, så nu var den skotska turistindustrin lycklig, kan man tänka sig.

Är det möjligt att utse bästa resmål?

Naturligtvis är det egentligen omöjligt att utse bästa resmål, och de här utmärkelserna kanske säger mer om turistindustrin än om platserna som sådana. Att vinna är förstås eftertraktat inom branschen, men frågan är väl vad det säger oss andra?

Av nedanstående platser har vi bara besökt Marrakech. Det är en myllrande och lite häftig stad, men förstås helt omöjlig att jämföra med till exempel Mombasa eller Zanzibar … Läs gärna mer om World Travel Awards,  samt om Readers’ Travel Awards 2012 som vi presenterade nyligen.

Bästa resmål enligt World Travel Awards 2012

  • Europa: Edinburgh, Skottland
  • Nordamerika: Las Vegas, Nevada, USA
  • Sydamerika: Rio de Janeiro, Brasilien
  • Centralamerika: Cancun, Mexiko
  • Karibien: Jamaica
  • Mellanöstern: Dubai
  • Afrika: Marrakech, Marocko
  • Asien & Oceanien: Inte utsetts ännu
Porslin Marocko

Läs mer: Platser du måste besöka någon gång

Prenumerera på vårt nyhetsbrev