Meny Stäng

Vinterförvara husbilen – 10 tips

Planerar ni att ställa undan och vinterförvara husbilen fram till våren? Om man inte planerar att använda husbilen under vintern är det snart dags att ställa undan den. Man kan förvara husbilen inomhus eller utomhus, med eller utan något slags täcke eller överdrag. Oavsett hur man gör finns det lite att tänka på för att husbilen ska må bra under vintermånaderna. Här kommer 10 tips inför vinterförvaringen.

Viktigt att ta hand om husbilen

En husbil mår allra bäst av att stå inomhus under vintermånaderna, men om man tar hand om den på rätt sätt tål den också att stå utomhus. En husbil är ju inte bara en bil utan också ett hus, vilket bland annat innebär att det finns vattenrör, gasoltuber och inredning att ta hänsyn till. Här är en lista att gå igenom, för att kontrollera att allt är okej inför vinterförvaringen.

10 tips för att vinterförvara husbilen

  1. Töm vatten- och avloppssystem
  2. Töm varmvattenberedaren
  3. Öppna alla kranar och låt dem stå öppna
  4. Kör vattenpumpen till den är torr
  5. Töm kylskåpet och låt kylskåpsdörren stå öppen
  6. Töm alla lådor och skåp på allt ätbart
  7. Ta in dynor och madrasser eller res dem på högkant
  8. Koppla ifrån batteriet
  9. Ställ in fuktslukaren Torrbollen
  10. Problem med möss? Läs mer om hur du slipper möss i husbilen
Vinterförvara husbilen
Freedom på vår parkering, en bild från förra vintern..

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

FREEDOMtravel avsändare