Meny Stäng

Första dagen på stranden på Langkawi

Första dagen på stranden på Langkawi här i Malaysia! Jag har fortfarande inte riktigt förstått vilka stränder som heter vad, men jag tror att vi har Tengah åt ena hållet och Cenang åt andra hållet. Värmen är tryckande, stränderna är vackra och vattnet är behagligt ljummet. Inte mycket att klaga på alltså!

Resan till Langkawi

Det blev en lååång resa från Stockholm till Langkawi: Stockholm – Amsterdam (två timmar), Amsterdam – Kuala Lumpur (tolv timmar) och till sist Kuala Lumpur – Langkawi (en timme). Nu är vi äntligen framme!

Flygplats massagestolar
Malaysia flyg
Vi har precis landat med Air Asia på Langkawi

Slapp dag på STranden

Efter en lång och tröttsam flygresa vill man inte göra så mycket mer än att bara slappa i solen på stranden här på Langkawi. Vi får gå några hundra meter från vårt hotell, La Pari Pari, för att komma ner till stranden, men det kan man ju knappast klaga på.

På den här strandremsan ligger inga hotell alls och fördelen med det är ju att det faktiskt inte blir så trångt. Visst finns det andra turister, men det är ingen trängsel. När det inte är fullt av folk överallt är det lättare att njuta av naturen runt omkring: sanden, vattnet och bergen i bakgrunden. Precis såhär tycker vi om att ha det!

Stranden Langkawi
Langkawi Malaysia
Bada Langkawi
Palm
Stranden Langkawi

Mat och öl på stranden

En liten lunchpaus behövdes förstås, så efter några timmar på stranden kände vi att det var dags för mat och öl. Vi hittade en enkel och trevlig restaurang som heter Oasis, och som ligger precis vid stranden. Inget avancerat, men alldeles utmärkt och inte dyrt.

Det allra bästa är förstås utsikten. Efter några timmar med sol och bad var det skönt att bara sitta i skuggan ett tag och blicka ut över havet och segelbåtarna där ute. Vi har redan en känsla av att vi kommer trivas här på Langkawi. Snart berättar vi mer!

Strandrestaurang Langkawi
Restaurang vid stranden
Strandrestaurang Langkawi

Läs mer: Resa till Malaysia – din guide till Malaysias bästa resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev