Meny Stäng

Moppetur på Langkawi i Malaysia

Annons

Idag gjorde vi en moppetur på Langkawi i Malaysia. Vi har fått höra väldigt mycket om de vackra stränderna på Langkawis norra sida, så idag tog vi moppen dit. Det var intressant att se mer av ön, som är härligt grön och prunkande. Att komma åt de finaste stränderna visade sig dock vara svårt …

Hyra moppe på Langkawi

Att hyra moppe för att göra en moppetur på Langkawi är inte svårt. Det finns många ställen som hyr ut moppar, och det är inte speciellt dyrt heller. Vi hyrde en som vi åkt på tillsammans, och vi såg förstås till att få hjälm också. Sedan var det dags att ge sig ut på vägarna!

Moppetur på Langkawi
Redo för moppetur på Langkawi!

Exklusiva hotell – med vakter

Ett antal riktigt exklusiva hotell hade skickligt ringat in de finaste stränderna och spärrat av med taggtråd eller artiga vakter i beige kostymer med ståkrage. Vi tänkte att vi kanske kunde äta lunch på ett hotell, och i samband med det gå ner till deras strand och gick hoppfullt in på ett av hotellområdena.

Nej, nej! Här var det privat! Vänligt men bestämt motades vi bort. Vi hade slut på vatten och hade inte sett några butiker i närheten, så vi undrade om vi möjligtvis kunde köpa en vattenflaska på hotellet innan vi rullade vidare? Vakterna såg besvärade ut, men trollade fram varsin flaska vatten (med exklusiv hotell-loga) och motade bort oss, vänligt men bestämt …

Pool Langkawi
Poolen på det exklusiva hotellet, där vi inte var välkomna …

Några få tillgängliga stränder

Istället fick vi hitta en av de få tillgängliga stränderna, som visserligen såg ganska fin ut, men var stenig och skräpig. Med andra ord en intressant tur, men vi har upptäckt att stränderna runt Tengah, där vi bor, är att föredra!

Strand norra Langkawi
Vacker men stenig strand på norra Langkawi

Läs mer: Resa till Malaysia – din guide till Malaysias bästa resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev