Meny Stäng

Chinatown i Kuala Lumpur

Idag tog vi oss till Chinatown i Kuala Lumpur. Här hittar man ett myller av stånd, försäljare och turister. Larmet av musik och försäljarnas utrop blandas med de tunga dofterna från alla gatukök som säljer kinesisk mat. Vi strosade runt en stor del av dagen och gjorde några småfynd.

En dag i Kuala Lumpur

Vi började med att studera kartan och leta upp de shoppingcenter vi ville hitta. Kuala Lumpur är en stor stad, men det gick ändå bra att hitta måste vi säga. Mest fascinerande var all luftkonditionerade inomhusgångar, som gjorde att man kunde promenera i behaglig temperatur mellan de olika shoppingcentren.

En dag i Kuala Lumpur
Anna och Peter studerar kartan

Shopping i Kuala Lumpur

I Kuala Lumpur finns hur många stora shoppinggallerior som helst, som till exempel Pavillion och gallerian Lot10. Vi gjorde några fynd, och efter ett tag behövde man förstås lite påfyllning. 

Vi åt lunch i en food court under gallerian Lot10, eftersom personalen på hotellet i Langkawi rekommenderat food courten här, och vi blev mycket nöjda. Det fanns allt möjligt att välja på, och för oss blev det blev goda nudlar och sweet and sour chicken. Sedan blev det ännu lite mer shopping, och därefter blev det glasspaus på ett café.

KL
Anna och Peter utanför gallerian Pavillion
Glasspaus på café i Kuala Lumpur

Chinatown i Kuala Lumpur – ett myller

Myller är nog det ord som kan beskriva Chinatown i Kuala Lumpur bäst. Så fort man stiger ur taxin och tar ett steg i rätt riktning omsluts man av det: myllret. Det är som att kliva in i en överdos av färger, dofter och ljud.

Överallt hänger ballonger, flaggor, lyktor och t-shirts i all världens starka färger. Överallt doftar det av mat och sötsaker och avgaser. Överallt överöses man av röster och rop, musik och stoj. Att promenera runt i Chinatown i Kuala Lumpur är att processa väldigt många intryck.

Chinatown i Kuala Lumpur
Chinatown KL

Vad kan man handla i Chinatown?

Det man hittar i Chinatown är framför allt kläder, handväskor, solglasögon, smycken och klockor. Nästan allt är fejkversioner av fina märken och det gäller att pruta om man ska få ett vettigt pris. Eller är det så? Jag hittade ett armband och utgångspriset för det var 20 kronor. Då känns det ju helt orimligt att pruta, och med andra ord gjorde jag inte det heller.

Man kan självklart också handla mat i Chinatown. Det finns gott om stånd som säljer frukt och snabbmat, och här och där finns också små restauranger. Vi hittade ett litet hål i väggen där vi lyckades köpa oss en lunch som vi var nöjda med.

Shopping KL
Chinatown Kuala Lumpur

Prenumerera på vårt nyhetsbrev