Meny Stäng

Ekonomitips på resan

Annons

FREEDOMtravel gästas av den oberoende sidan Betalkorten.se som bidrar med några ekonomitips inför resan.

Att få bra koll på sin ekonomi när man ofta är på resande fot är inte alltid det lättaste. Många av de inköp man gör så som mat, bränsle och så vidare görs med ett betalkort eller liknande. Läser man på lite om betalkort som man kan göra på den här sidan inser man att det finns pengar att spara om man använder ett betalkort som ger bonus för rätt saker.

Vanliga utgifter när man reser

Om man reser med husbil blir bränslet en stor kostnad. De allra flesta bensinstationer har idag egna betalkort där man får bonus eller bättre priser när man tankar på deras stationer med deras kort. Samtidigt är det inte alltid lätt att hela tiden tanka på en och samma typ av mack. Då kan det istället vara bra att använda ett betalkort som ger bonus på andra saker, så som mat. Mat kommer man ju alltid behöva handla.

Ett kort som ger bonus när du köper mat är exempelvis ICA bankens kort. Det kortet ger bonus på allt du köper på kortet och sedan extra stor bonus när du handlar i en ICA butik. Perfekt om du reser i Sverige. En annan fördel med ICAs kort när du reser är att du har möjlighet att sätta in kontanter direkt i vilken ICA butik som helst. Väldigt smidigt om man inte vill släpa på en massa kontanter utan vill få in det på kontot.

Digitala kvitton ett bra alternativ

Ett annat bra ekonomitips när man reser är digitala kvitton istället för papperskvitton. Köper man mycket blir det ofta rörigt med alla papperskvitton som kan bli knöliga och gå sönder. Ett digitalt kvitto håller så länge du vill och gör det mer överskådligt vad du köpt.

Idag finns flera gratistjänster där du kan få dina kvitton digitalt, många gånger direkt till mobilen. Går du sedan dina köp på ett betalkort med bra bonus och villkor samt sparar dina kvitton digitalt så blir det betydligt enklare att få koll på sin ekonomi.

Tanka i Portugal

Prenumerera på vårt nyhetsbrev