Meny Stäng

Skidresor i Östeuropa

Annons

Väljer du solsemester eller skidresor under vinterhalvåret? Eller kanske både och? Och vart åker du när du vill åka skidor? Vi prioriterar oftast sol eller storstadsbesök, men julen 2008 blev det en skidvecka i Sälen. Vi hade fantastisk tur med vädret och det var riktigt härligt i backarna!

Växt upp med skidåkning

För mig (Helena) kändes det kanske extra roligt att åka skidor igen eftersom jag växt upp med skidsemester varje år. Vi åkte oftast till svenska fjällen när jag var liten, men en gång åkte vi till Trysil i Norge och en annan gång till Harz i Tyskland.

Att åka till Tyskland var extra spännande – jag var 10 år och det var första gången jag var utanför Skandinavien. Muren mot Östyskland fanns på den tiden och från vårt hotell kunde man se de beväpnade soldaterna som vaktade gränsen …

Enkelt att resa i Östeuropa

Idag är det ju betydligt enklare att resa i de östra delarna av Europa! Under senare år har vi varit lite sugna på att prova Östeuropas skidorter. Vi gillar östra Europa rent generellt. Det finns den där känslan av att färdas in i något delvis outforskat. Samtidigt finns vacker natur, intressant historia – och man får alltid mycket för pengarna.

Intressanta skidresmål

Genom www.snowtrex.se kan man boka skidresor till en mängd olika länder, däribland Tjeckien, Polen, Slovakien och Bulgarien. Bilderna nedanför kommer från Höga Tatra i Slovakien. Det här är ”Europas minsta högre bergsområde”. Här finns känslan av Alperna, men det är betydligt mindre trängsel och mer prisvärt än de klassiska destinationerna. Det låter som ett intressant skidresmål!

Slovakien
Tatra bar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev