Meny Stäng

Följer ni era drömmar?

Linda, Ludvig och deras barn, från bloggen Mary af Rövarhamn, gör en fantastisk långresa runt jorden i sin segelbåt, och reflekterar över att människor ofta påpekar att de bör vara tacksamma för att de får genomföra en sådan resa. Som om den bara trillat över dem, som en oväntad present. De har skrivit ett intressant blogginlägg, som vi tycker att du ska läsa.

Målmedvetna förberedelser

Läs gärna det här inlägget på bloggen Mary af Rövarhamn. De skriver att människor inte är missunnsamma, men avundsjuka, eftersom de själva kanske också haft drömmar, som aldrig blivit verklighet. Men, som de skriver, deras resa har ingenting med tur att göra, utan är resultatet av ett decenniums målmedvetna förberedelser.

Vi kan påverka

Och jag måste kommentera, för jag tycker att de har så rätt! Livet är visserligen inte rättvist på något sätt, och vi har alla olika möjligheter. Men möjligheter är inte bara något som existerar oberoende av oss, utan också i hög grad något man skapar sig. Sartre menade att människan är ”dömd till frihet”, vilket innebär möjligheter, men också skapar ångest. Vi kan som människor göra olika val, och om vi vill kan vi påverka händelsernas riktning.

Måste jobba mot målet

Ibland kan vi tycka att människor i lite för stor utsträckning har en tendens att luta sig tillbaka och vänta på att livet ska överraska dem – och sedan bli besvikna om så inte är fallet. Om man vill komma någonstans måste man vanligtvis jobba för det.

Målet måste inte alltid vara en spektakulär jorden runt-resa. Det kan vara ett nytt jobb, att bryta upp från en dålig relation eller att skapa sig en ny livsstil. Man lever ju, så vitt vi vet, bara en enda gång … Så, vad säger du, gör du det du vill med livet? Eller har du någon dröm som det är dags att försöka förverkliga?

Gålö havsbad

Läs mer: Det gäller att passa på

Läs mer: Drömsemester i Spanien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev