Meny Stäng

Afrikansk safari när den är som bäst

Idag gästas FREEDOMtravel av American Express, som berättar om afrikansk safari när den är som bäst.

Ett besök i Afrika är inte komplett utan en tripp ut på savannen. Med sin geografiska position erbjuder Afrika allt från vulkaniska skogslandskap till ökenslätter med ett djurutbud i regnbågens alla färger. Vare sig du är på jakt efter bergsgorillor och plundrande lejon eller tycker solnedgångar och dyngbaggar är det mest fascinerande på denna jord kommer du garanterat tappa hakan under safarituren.

För att du ska hitta precis det du letar efter har vi tagit fram en lista på några av Afrikas absolut bästa safariområden. På American Express Travel fixar du enkelt resan samtidigt som du får bonuspoäng som kortmedlem.

Duba, Botswana

Duba är ett drygt 26 000 hektar stort område längst upp i norra Okavangodeltat och för lejonälskaren är Dubas safariturer ett måste. Ryktena säger att Botswana har Afrikas största lejon och till skillnad från många andra lejonstammar runt om på kontinenten så jagar Botswanalejonen på dagen. Detta gör safarituren ännu desto mer spännande eftersom chansen att få se ett lejon jaga in action ökar drastiskt.

Botswana bilder
Den här bilden på Botswana används med tillstånd av TripAdvisor

Munduleareservatet, Namibia

Reservatets ojämna kullar och små slätter täckta med ändlös buskväxt är kanske inte helt olikt tusen andra platser i Afrika, men när det gäller dess guider och deras vision för bevarandet av ekosystemet finns det inget av dess like i resten av Afrika. Under de oförglömliga turerna ser du allt från slappande leoparder och noshörningar till ett gäng antiloper. Men det är den oerhört inspirerande guiden du minns bäst.

Norra Kenya

För dig som vill ha ut mer av din safari än en rundtur i de djurrika parkerna är det norra Kenya du ska bege dig till. Det är här du hittar de oändliga horisonterna vars skönhet får även den tuffaste av män att fälla en tår. Vandra genom ett landskap där alla dess lokala invånare – människa som djur – lever i ett harmoniskt samspel med varandra. Här får du en inblick i hur saker och ting en gång brukade vara – och kanske hur de egentligen borde vara.

Kenya bilder
Den här bilden på Kenya används med tillstånd av TripAdvisor

Zambezidalen, Zambia

Runt omkring dalen reser sig branta lila bergsväggar och trots att detta inte är en park finns det ett antal små läger och oerhört kunniga guider som gärna visar dig runt i ett landskap präglat av frodiga skogar och breda grässlätter med den lugnande Zambezifloden i sitt centrum. Här kan man uppleva allt från elefanter och hyenor till lejon och leoparder.

Rwanda

Även om det kanske första man kommer att tänka på när man pratar om Rwanda är landets bråkiga och blodiga historia får man inte glömma bort det fantastiska ekosystem landet har att erbjuda. Är du på jakt efter närkontakt med gorillor har du definitivt hamnat rätt och går du på tur med en expertguide är chansen stor att han leder dig rätt in på gorillornas lekplats.

Rwanda bilder
Den här bilden på Rwanda används med tillstånd av TripAdvisor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev