Meny Stäng

Populärt att husbila Down Under

Researrangören MyPlanet har sett en kraftig ökning av långväga resenärer som väljer att semestra i husbil. Bokningarna har ökat med drygt 20 procent sedan förra året, och i topp ligger semestrar med husbil i Australien och Nya Zeeland.

Köra själv-trend

”Kör-själv-trenden på semestern är på stark frammarsch bland långväga resenärer och plockar andelar från andra resformer”, säger Susanne Ritzén Österberg, VD på MyPlanet.

Bekväma husbilar

Husbilarna man kan hyra är bekväma och innehåller alla tänkbara faciliteter – utöver kök och badrum även utomhusgrill och cykelhållare. Ytterligare en trend är så kallade ”rymdskepp” – vanliga bilar som nattetid kan förvandlas till en enkel husbil med dubbelsäng. Vi reste runt med husbil på Nya Zeeland vintern 2006-2007. Läs gärna mer om vår resa till Nya Zeeland.

Husbil Harbour Bridge
Husbil i Australien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev