Meny Stäng

Sociala medier inför resan

Frågorna är många inför bilsemestern: Vad rekommenderar andra? Vilka sevärdheter är värda att se? Enligt en ny undersökning, som gjorts på uppdrag av TT-Line väljer en stor del av svenskarna att söka reseinformation på reseforum på internet.

Så söker svenskarna information inför bilsemestern

Sammanlagt 35 procent av svenskarna vänder sig till sociala medier för att hämta information om resmålet och 21 procent väljer att dela med sig till andra genom till exempel Facebook eller den egna bloggen. Det visar en undersökning från Netigate, som gjorts på uppdrag från TT-Line.

  1. På olika reseforum på Internet (35 %)
  2. I reseguider/reseböcker/övrigt tryckt resematerial (22 %)
  3. Av vänner som har varit där förut (16 %)

Jag är nästan förvånad att det inte är fler som använder sociala medier för att söka reseinformation. Själv söker jag mycket restips på bloggar, men också på till exempel Reseguiden och Tripadvisor. Var söker du information inför en kommande semester?

Dator
Foton i inlägget är från Pixabay

Läs mer: Är semesterbilder skryt?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev