Meny Stäng

Kvinnorna planerar semestern

Annons

Sammanlagt 74 procent av kvinnorna menar att de är mer aktiva än sin partner när semestern ska planeras, enligt ett pressmeddelande från Skyscanner.

”Hon tycker bättre om att planera”

Männens förklaringar till att inte delta i semesterplaneringen är ”hon är bättre på att planera och hitta erbjudanden” (33 procent), ”hon tycker bättre om att planera” (20 procent), ”hon är mer kräsen” (19 procent) och ”jag är för lat” (10 procent).

Sammanlagt 62 procent av männen menar däremot att det är de som bestämmer vilken bil som ska hyras på semestern … Hur är det med könsrollerna vid semesterplaneringen egentligen? Känner ni igen det här? Vi är nog ganska engagerade i planeringen båda två …

Filippinerna packning

Läs mer: Kvinnor vill resa mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev