Meny Stäng

Kriget i Ukraina – att läsa nyheterna med bävan

Annons

Varje morgon öppnar vi mobilen med bävan och undrar, vad har hänt nu? Kanske är det samma sak för dig, och för många andra. Tänk att en enda man kan förstöra så mycket för så många.

Läs mer

MR-dagarna i Jönköping – lång dag med tåg från Stockholm

Annons

Klockan 04:30 i fredags morse väntade taxin på mig (Helena) i marinan där vi bor. Sedan hade jag en lång arbetsdag framför mig. Resan från Stockholm till Elmia i Jönköping tar ungefär fyra och en halv timme med tåg och buss och jag skulle åka fram och tillbaka över dagen. Dessutom ville jag förstås hinna ta del av programmet under MR-dagarna i Jönköping, alltså de Mänskliga rättighetsdagarna.

Läs mer

We Have a Dream på Fotografiska museet

Annons

Igår besökte jag utställningen ”We Have a Dream” på Fotografiska museet i Stockholm tillsammans med mina nya kollegor. Utställningen öppnades i december och visas fram till och med den 19 februari. Om du inte redan har sett den så passa gärna på att göra det medan den finns kvar!

Läs mer

Veckans Gäst: Katarina Söderberg, eldsjäl för skolprojekt i Filippinerna

Annons

Katarina Söderberg bor idag i Norrland, men har bott många år på ön Bohol i Filippinerna. Under åren på Filippinerna såg hon att många av barnen i byn inte gick i skolan eftersom familjerna inte hade råd, och beslutade sig för att göra något åt situationen.

Läs mer

Res till Asien i böckernas värld

Annons

Är du nyfiken på Asien, men planerar att vara hemma i Sverige i vinter? Gör en resa till Asien i böckernas värld! Vi presenterar 12 skönlitterära böcker som tar dig med till 12 olika asiatiska länder. Perfekt för soffan en kylig svensk vinterkväll – eller varför inte som läsning på flyget till Asien? Har du några fler tips på skönlitterära böcker eller memoarer som utspelar sig i Asien?

Läs mer

We are one galan i Friends Arena

Annons

Igår kväll hängde vi på välgörenhetsgalan We are one i Friends Arena i Solna i Stockholm. Vi fick se både kända och mindre kända artister på scen, samt förstås en massa hjälporganisationer. Roligt att göra något annorlunda för en gångs skull!

Läs mer

Vad händer på Krim?

Annons

Vad händer på Krim? Tycker du att det är svårt att hänga med? Politiska kriser är ju ofta komplexa och det är inte alltid så lätt att greppa sammanhangen. Jag hittade en amerikansk sida som ganska tydligt förklarar hur vissa saker hänger ihop i samband med oroligheterna på Krim. Här är en nedkortad version. Bilderna är från vår semester i Jalta på Krim sommaren 2010.

Läs mer

Spänt läge i Ukraina

Annons

Först följde hela världen oroligheterna i Kiev. Nu vilar världens ögon på Krimhalvön och staden Sevastopol. Krim är en autonom republik i Ukraina, där en majoritet av befolkningen talar ryska. Här röstade många på Viktor Janukovytj i valet 2010 och nu tror många Krimbor att han utsatts för en statskupp.

Läs mer

Svenskt pass är guld värt

Annons

Som bekant har människor från olika länder olika lätt att resa i världen. Jag minns när jag och en kompis tågluffade genom Östeuropa på tidigt 90-tal. Vi delade kupé med två amerikanskor, och när de vitryska kontrollanterna kollade passen blev skillnaden på svenskar och amerikaner tydlig.

Läs mer

Vardagens bekvämligheter

Annons

Egentligen lever vi ju ganska lyxigt allihop. Alla ni som läser har säkert rinnande vatten (varmt dessutom), dusch, kyl, frys, spis och TV. Möjligtvis lever ni lite enklare i sommarstugan eller på campingen några veckor under sommaren, men annars.

Läs mer