Meny Stäng

Vårt vardagsrum i husbåten

Vårt vardagsrum ligger på övre däck. Det här är ett litet rum, som vi planerar att bygga om i vår, när vi förhoppningsvis fått bygglov. De oisolerade väggarna är späckade med englasfönster. Mysigt kanske, men inte helt optimalt på vintern. Vi vill ha ett isolerat rum med treglasfönster. Och när vi ändå bygger om kan vi lika gärna bygga ut.

Denna vintern ändras inget

Om allt går som vi vill kommer rummet bli större. Men den här vintern kommer ingenting ändras. På sin höjd kan vi täta lite, täcka här och där och kanske koppla in kaminen. Om det behövs för att hålla värmen …

Vinden viner och det gungar

Igår kväll satt vi här uppe. Peter satt framför datorn, och jag läste en bok. Vinden ven och förtöjningarna knarrade. När det gungar så gungar det alltid mest här uppe. Men trots hårda vindar var det förvånansvärt stilla. Vinden kom utifrån vattnet, och där ligger Aquavillorna som en sköld.

Vi trodde att de där 250 tons-monstren skulle vara stabila jämfört med vår lilla 20 tons båt. Men istället var det de som rörde sig. Genom våra små fönster såg vi hur de förflyttade sig, än åt höger än åt vänster …

Vårt vardagsrum i husbåten

Läs mer: Byggkaos och solsken

Prenumerera på vårt nyhetsbrev