Meny Stäng

Avfuktaren håller kylan borta

Det finns fortfarande ingen kyla att tala om. Trots att det är november håller sig temperaturen ännu stadigt på plussidan. Men regnet, blåsten och fukten är definitivt här, och gör att det känns kallt. Nu har vi flyttat upp vår avfuktare till vardagsrummet, och det hjälper.

Härliga ljud i marinan

Vi somnar och vaknar till förtöjningarnas knarrande och det piskande ljudet från flaggstången, medan båten försiktigt rör sig från sida till sida. Då och då öppnar sig himlen för regnet – blött både uppifrån och nerifrån samtidigt med andra ord. Vatten och fukt överallt!

Avfuktare i vardagsrummet

Förut hade vi avfuktaren i pannrummet. Nu har vi flyttat upp den till vardagsrummet. Här finns ingen isolering i väggarna och bara englasfönster. Om vi stänger av avfuktaren har vi imma på fönstren på några ögonblick. När vi låter den gå märker vi att rummet blir torrt, och då känns det betydligt varmare.

Fantastiskt att en sån liten manick kan göra sån stor skillnad! Med hjälp av avfuktning blir behovet av uppvärmning mindre, samtidigt som det säkert är bra för båten. Grannen som tipsade om att skaffa en avfuktare hade definitivt rätt.

Husbåt vardagsrum

Prenumerera på vårt nyhetsbrev