Meny Stäng

Att bo på Ulfsunda slott i Bromma

Just nu har vi konferens med jobbet på Ulfsunda slott. Slottet ligger i Bromma och som många andra liknande gamla byggnadsverk används det idag för konferens och bröllop, och som hotell och restaurang. Slottet byggdes i mitten av 1600-talet och har under åren haft många olika ägare, allt från privata adelsmän till landstinget. Bland annat så firade Drottning Kristina midsommar här en gång.

Historia i väggarna

Jag gillar såna här gamla byggnader, som det här slottet. Det är lite kittlande med historien som ryms i väggarna och charmigt med alla gamla byggnadsdetaljer och möbler. Idag är det gamla mixat med nyare design, men den charmiga känslan har de lyckats behålla.

Det är ju inte varje dag man bor på slott, så man måste passa på att njuta av tillvaron! Rummen är charmiga, personalen är vänlig och när som helst kan man slå sig ner i en fåtölj i något vardagsrum.

Brasa och jordglob

På kvällen tänds en sprakande brasa, och om man vill kan man beställa en konjak eller en whiskey ur den gamla jordgloben. Te finns alltid i en stor silverkanna och till fikat serveras exotisk frukt tillsammans med koppar med pannacotta och små bakverk.

Fyra rätters-middagen smakade också bra, även om den kändes lite onödigt tillkonstlad. Jag klarar inte riktigt av att redogöra för alla rätterna, men förrätt nummer två bestod av friterade ansjovisbollar som man dippar i ostsås uthälld på en sten.

Slottet Ulfsunda

Rum med unik design

Det finns 54 rum och alla har en unik design. Jag bor i rummet ”Patina”, som fått sitt slitna golv genom att byggarbetarna ombetts att vara oaktsamma om det …

Bo på Ulfsunda slott
Ulfsunda slott Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev