Meny Stäng

Restaurang Kvarnen i Stockholm

Ikväll var det After Work med närmaste kollegorna. Under sex år jobbade vi på Medborgarplatsen, så Söder känns hemma. Även om vi flyttat till Solna nu så blev det ett nostalgiskt återbesök på Kvarnen. Jag kan inte räkna gångerna jag ätit lunch där, men jag har också spenderat en hel del kvällar där.

Söderkänsla och husmanskost

Om man vill ha ölhall med söderkänsla och rustik svensk husmanskost – då är Kvarnen toppen. Förrätt med gubbröra, öl och nubbe var inte dumt. Sedan blev det rimmad lax med dillstuvad potatis.

Andra klassiker på kvällsmenyn brukar vara köttbullar och renskav. På luncherna har jag ätit både kåldolmar och kålpudding här. Faktum är att det är på Kvarnen jag lärt mig äta många av de gamla klassiska svenska maträtterna. Läs mer på restaurangens webbsida.

Kvarnen
Förrätt: Kavring med gubbröra, äggula och nubbe

Prenumerera på vårt nyhetsbrev