Meny Stäng

Moppetur på Filippinerna – på ön Mindoro

Via email stämde vi träff med det trevliga paret från Göteborg, Anita och Anders, som vi träffade på planet. Vi möttes i morse för en gemensam moppetur på Filippinerna, på ön Mindoro. Målet var ett vattenfall, den största stranden White Beach och en italiensk restaurang. Det är bra att ha mål, men egentligen är ju vägen minst lika intressant.

Dagen började bra

Det var en väldigt trevlig dag, åtminstone inledningsvis … Den här ön, Mindoro, är täckt i tjock frodig grönska och överallt möts man av små enkla hus, människor, barn, moppar, kor, hundar och hönor. Att åka runt med moppe är ett riktigt trevligt sätt att se sig omkring. Vi möttes på förmiddagen och gav oss av på en spännande tur runt ön.

Moppetur på Filippinerna
På moppetur på Filippinerna

Vattenfall

Vårt första mål var ett vattenfall. Riktigt fint var det! Vattnet forsade ner i olika ”terrasser” och barnen lekte i vattnet och roade sig. Vi stod här ganska länge och bara insöp atmosfären. Vi nöjde oss visserligen med att titta på och fotografera, men det räckte gott!

Vattenfall Filippinerna
Moppetur Filippinerna
Vattenfall på Filippinerna
Vattenfall Filippinerna

Snöpligt avslut

Att nånting var fel insåg jag när de andra började prata om lunch … Jag var nämligen inte det minsta sugen, och det är verkligen inte likt mig. Jag är ju vanligtvis hungrig jämt! När vi väl kom fram till lunchrestaurangen insåg jag att jag var rejält magsjuk. Inte direkt toppen. Särskilt inte på en tur där man bara hittar toaletter modell mycket låg standard.

Men nu glömmer vi det, tror jag! Här kommer en bild från lunchrestaurangen som låg vid en strand (och som de andra verkade nöjda med). Tack Anita och Anders för en trevlig dag!

Strand Filippinerna
Lunchrestaurangen, som låg fint vid en strand
White beach Puerto galera
Med våra vänner Anita och Anders (mitten). Jag försöker se pigg ut …

Läs mer: Resa till Filippinerna – din guide till Filippinernas bästa resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev