Meny Stäng

Priser på Filippinerna

Det är ju alltid lättare att slappna av på semestern och unna sig saker när man känner att man får något för pengarna. Det känner vi verkligen här på Filippinerna! Idag tänkte vi berätta lite hur det ser ut med priser på Filippinerna, och det gör vi med några prisexempel.

Exempel på priser i Filippinerna

Priserna i Filippinerna varierar säkert, men rent generellt måste vi säga att vi upplever allting som väldigt billigt. Här är några exempel på vad vi fått betala i Sabang utan att pruta (2013). Observera att kända och mer lyxiga turistorter som Boracay säkert är dyrare.

  • Hotellrum med AC: 250 kr/natten
  • Hyra moppe: 60 kr/dag
  • Öl på krogen: 6,50 kr
  • Helkroppsmassage: 50 kr
Äta ute Filippinerna
Utsikt från restaurangen där vi brukar äta frukost

Pruta eller inte?

Många prutar i ett land som Filippinerna, och det går förstås. Många gånger tycker vi dock att priserna är låga redan från början och då känns det fel att pruta. Man vill ju också ge lokalbefolkningen en chans att tjäna pengar på sin business.

Vi vill inte pruta för prutandets skull. Pruta gör vi bara när vi tycker att något är oskäligt dyrt. Vad tycker du? Brukar du pruta när du är utomlands? Gör du det av gammal vana eller bara när du känner att priset är alldeles för högt?

Priser i Filippinerna
Folkvimmel i Sabang

Läs mer: Resa till Filippinerna – din guide till Filippinernas bästa resmål

Läs mer: All smart fakta om Filippinerna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev