Meny Stäng

Att träna i en husbåt

Annons

Vi har (äntligen) kommit igång med träningen igen. Faktum är att vi aldrig haft ett så bra träningsrum hemma som nu i husbåten. Rummet på nedre däck är rymligt, och där har vi nu ett stort utrymme med träningsmattor på golvet och en TV för träningsprogram framför. Helt perfekt faktiskt!

Vårt träningsrum

Vi har inrett en del av rummet på nedre däck som ett träningsrum. Vi har lagt ut pusselmattor på golvet och ställt en TV framför där vi kör våra träningsvideos. I en korg i närheten har vi vår träningsutrustning: träningskläder, vattenflaskor, motståndsband och vikthandskar.

Husbåt nedre däck
Vårt träningsrum i husbåten, med pusselmattor på golvet

Vårt träningsprogram

Vi kör ett träningsprogram som heter Tapout XT. Det består av tolv olika CD-skivor och övningar som man kan göra hemma, med lite enkel utrustning som motståndsband och vikthandskar. Programmet är väldigt tufft, men man kan ju anpassa som man själv vill …

Tapout XT

Utmaningar i en husbåt?

Några utmaningar med att träna i en husbåt? Tja, det skulle vara 1) att det är så lågt i tak att ingen av oss kan sträcka armarna rakt uppåt och 2) att det gungar ibland. Balans- och yogaövningarna är ju liksom tillräckligt svåra utan gung. Många gånger är det väldigt stilla, men de senaste dagarna har vädret roat sig med blåst och plötsliga kastvindar …

Idag körde vi det absolut tuffaste programmet, som heter Plyo. Detta är 50 minuters ben och kondition i högt tempo. Och så blåser det ute! Vindarna sliter i båten och det gungar oupphörligen. Lättare att träna? Nja, inte direkt …

Husbåt träningsrum
Vårt ”träningsrum” i husbåten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev