Meny Stäng

Middag på stranden på Boracay

Igår åt vi middag på stranden, på en av de finare restaurangerna här på White beach. Italienska Caruso tillhör det exklusiva hotellet The District. Här var både mat och service utmärkt. Utsikten var det förstås inget fel på heller om man säger så.

Mysiga restauranger längs stranden

Strandpromenaden längs White Beach på Boracay känns oändlig och restaurangerna ligger tätt. Här finns allt från fine dining med vita dukar till små sköna häng med kuddar och vattenpipor. Det är människor precis överallt och stämningen är hög, på semesterfirarens glada och avslappnade sätt.

Kvällen Boracay
Strandpromenaden på kvällen
Strandbar Boracay
En lite enklare (men mysig) strandbar

Fine dining lyckas inte alltid

Fine dining funkar inte alltid så som man kanske förväntar sig när man kommer från Västeuropa. Rödvinet serveras ofta väl kylt, kanske i ett champagneglas, och ölen serveras alltid utan glas. Förrätt och huvudrätt kommer gärna in samtidigt, så att bordet blir proppfullt av tallrikar, även om det är en västerländsk meny.

Försöken till västerländsk fine dining får man ta med en nypa salt med andra ord, men det är sällan vi blivit riktigt missnöjda. Maten brukar smaka bra, och dessutom är det ju bra priser. Fast här på Caruso var det ju lite dyrare då, och bättre! Här kan vi inte alls klaga på middagen!

Restaurang Boracay
Middag på stranden på Boracay

Nattliv på Boracay

Nattlivet på Boracay är intensivt. Det finns massor av strandrestauranger som ligger fint vid vattnet där man både kan äta och ta en drink. Vill man sedan gå vidare finns det gott om barer. Vi fastnade snabbt för baren Red Coconut på Beach hotel. Här är det riktigt skön stämning och här hänger vi gärna en stund varje kväll.

Att whiskeyn serveras med en oliv i ett Martiniglas gör ju inte så mycket när personalen bjuder på sig och gästerna är pratsamma. Och har man ingen att prata med en stund så kan man lätt underhålla sig med deras spel som de har i baren!

Bar Boracay
Det finns en hel del sköna barer vid stranden
Boracay drink
Tro det eller ej, men detta är faktiskt en whiskey!
Boracay bar
Underhållande lek på vår favoritbar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev