Meny Stäng

Sunset Sailing på Boracay i Filippinerna

Annons

Idag tog vi en segeltur här i Boracay, en så kallad sunset sailing. Vi trodde först att vi skulle få med oss några av våra nya vänner från baren härom dagen, men det blev bara vi två. Men det gjorde ingenting – vilken härlig tur!

Sunset sailing

Vi gick ner på stranden på avtalad tid och där låg de smala filippinska båtarna och väntade på oss. Vi fick krypa upp och sätta oss på varsin sida, på de där näten som sticker ut. Sedan gav vi oss av! Stranden här på Boracay är verkligen otroligt vacker och att få se den utifrån havet var en ny upplevelse. Att ge sig ut på havet på kvällen, medan solen sjunker, är en upplevelse.

Segeltur som gav mersmak

De filippinska båtarna är smala, med stag ut på sidorna för att de ska hålla balansen i hårt väder. De ser nästan ut som spindlar där de ligger och guppar i vattnet. Det finns också nät på sidorna av båtarna, där man kan sitta med fötterna precis ovanför det klara gröna vattnet.

När vinden fick tag i båten fick den fart och det varma vattnet stänkte upp över oss. Hur härligt som helst! Vi har fått mersmak och vill verkligen segla mer. Vi har redan bokat en ny tur till på fredag, då vi ska åka runt hela ön. Det ser vi verkligen fram emot!

Filippinerna Sunset sailing
Tillbaka från en fantastisk tur!
Segling i solnedgång
Härlig segeltur i solnedgång!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev