Meny Stäng

10 x adrenalinkickar

En extra adrenalinkick på resan? Jag måste erkänna att vissa i den här familjen är mer äventyrliga än andra. Jag hoppar gärna över sånt där man kommer alltför högt upp i luften till exempel … men jag står gärna på marken och fotograferar. Hur våghalsig är du?

1. Zorb i Nya Zeeland

Man kryper in i en stor rund boll, med lite vatten på botten, och sedan rullar man nerför en backe under stort tumult. Såhär kul var det tydligen …!

zorb i Nya Zeeland

2. Höghöjdsbana vid Vindelälven

Höghöjdsbanan hos Forsknäckarna i Ekorrsele gick högt upp mellan träden, med utsikt över älven. Det gäller att inte vara höjdrädd …

Höghöjdsbana Vindelälven

3. Aquapark i Kroatien

camping Puntizela i Pula fanns en så kallad aquapark. Det var galet kul att kolla på killarna genom kameralinsen.

Aqua park

4. Ridtur på Island

Ridturen med Eldhestar i Hveragerði var mer utmanande än väntat! Det blåste hårt, hästarna stretade upp för branta bergssluttningar och runt om oss bubblade det i heta källor.

Islandshästar

5. Freefall Xtreme på Nya Zeeland

I en äventyrspark i Rotorua i Nya Zeeland kunde man prova alla möjliga galenskaper, som att flyga fritt med hjälp av en vindtunnel …

Med Free fall X-treme kan man prova på att flyga ...
Med Free fall X-treme kan man prova på att flyga …

6. Ubåt i Gran Canaria

Ubåtsturen i Gran Canaria var en lugn och stillsam turisttur. Men visst var det lite spännande att dyka ner under vattnet ändå!

7. Fyrhjuling i Marocko

Fyrhjulingsturen utanför Marrakech var riktigt häftig! Vi åkte på grusvägar, i lera, genom berberbyar och i områden som såg ut som halvöken.

Fyrhjuling i Marocko

8. Bananbåt i Italien

Den här bananbåtsturen gjorde Peter, Billie och Billies kompis i Sabbiadoro vid Adriatiska havet. Det ser lugnt ut först, men sedan blir det fart vill jag lova!

9. Forsränning i Vindelälven

Vi har provat forsränning i Nya Zeeland, men Vindelälven var en större utmaning! Den översta forsen hade nivå 4, på en skala där 6 är högst och innebär fara för livet …

Forsränning Vindelälven

10. Swoop i Nya Zeeland

En annan sak man kunde prova i äventyrsparken i Rotorua var den här galna grejen, där man hissas upp 40 meter, och sedan släpps iväg fastsatt i en sele i en kabel …

Nya Zeeland action

Prenumerera på vårt nyhetsbrev