Meny Stäng

10 x djur på resan

När man reser möter man inte bara spännande människor, utan också en hel del fantastiska djur. Vi har mött många fina och fascinerande djur, så det var svårt att välja… men här är några som jag särskilt minns! Minns du några djur som du sett eller mött när du varit på resande fot?

1. Jättesköldpadda i Zanzibar

På ön Prison Island utanför Zanzibar placerade man förr olydiga slavar. Idag bebos ön av sköldpaddor, som kom som en gåva från Seychellerna på 1800-talet.

Jättesköldpaddor

2. Utter i Thailand

Jag har blivit tveksam till djurshower eftersom jag inte vet hur djuren mår, men vill ändå visa den här uttern från en show på Koh Samui 2006. Vilka underbara djur!

Utter

3. Ren i Sverige

Vi befann oss på en camping i Sälen när vi plötsligt fick besök av den här renen. Han rörde sig vant mellan husvagnarna och verkade känna sig hemma.

Ren

4. Fladdermöss i Malaysia

Vi åkte på en tur i mangroveträsken på Langkawi, och då fick vi besöka den här fladdermusgrottan. Häftigt att se så många på en gång!

Fladdermöss

5. Sjölejon i Nya Zeeland

När vi åkte husbil på sydön på Nya Zeeland fick vi plötsligt syn på de här tuffingarna. Peter och Billie fick posera framför utan att de brydde sig.

Sjölejon Nya Zeeland

6. Vildsvin i Polen

Vi satt i godan ro på camping Stogi i Gdansk när det här coola vildsvinet, och några polare till honom, sprang förbi. Som tur var fanns ett litet staket emellan.

7. Apa i Thailand

Djurshow igen … Jag har blivit tveksam till sånt, men jag tycker fortfarande att den här liraren är sååå cool på bild!

8. Dolksvans i Malaysia

Som att hålla i ett levande fossil! Dolksvansen är släkt med skorpioner, och de äldsta fossilerna av sådana här är 450 miljoner år gamla.

9. Häst i Mongoliet

Hjälmar var det inte direkt tal i Mongoliet men mongolen, som inte kunde engelska, bjöd Peter på en cigarett. Min häst ville han helst inte släppa … men en man kan väl rida!?

Hästar Mongoliet

10. Delfin på Nya Zeeland

Peter och Robin simmade med delfiner i Akaroa utanför Christchurch på Nya Zeelands sydö. Detta är världens minsta och mest sällsynta delfin, som heter Hectors delfin.

Simma med delfiner Nya Zeeland
Härligt att delfinerna väljer att komma till båtarna, bara för att de tycker att det är kul

Läs mer: 10 x byggnader

Prenumerera på vårt nyhetsbrev