Meny Stäng

10 x stränder

Såhär i regnet kan det väl passa att drömma sig bort till några fina stränder! En strand är ju en strand, men de kan vara ganska olika ändå! En öde paradisstrand med palmer, eller kanske en strand full med matstånd, barn och aktiviteter. Här listar vi några stränder som vi gillat, på olika sätt. Har du någon favoritstrand att drömma dig bort till?

1. Boracay i Filippinerna

Den långa vita sandstranden med palmerna på Boracay är som tagen ur en glammig broschyr. Här kan man sola, sörpla exotiska fruktdrinkar eller segla, men man är långt ifrån ensam.

Boracay - värme i vinter

2. Sopot i Polen

Vid Grand Hotel och piren i Sopot är det fullt med folk som vill sola, lyssna på DJ:s eller sippa champagne. Om man vill ha det lugnare är det bara att promenera bortåt längs stranden …

Grand hotel Sopot

3. Gardasjön i Italien

Det är vackert runt precis hela Gardasjön. Längst upp vid norra Gardasjön är det lite blåsigt, och därför ser man många vindsurfare här. Precis ovanför stranden finns en husbilscamping.

Gardasjön, Italien

4. Hoi An i Vietnam

Eftersom alla åker till Thailand får man vara lite mer ifred i Vietnam, åtminstone här i Hoi An. Vietnameserna själva aktar sig för solen eftersom det är vackert att vara vit.

Vietnam

5. Rullsand i Gävle

En av våra favoritstränder i Sverige finns på Rullsands camping utanför Gävle. Här finns en lång fin sandstrand, och i ena änden kan man dessutom äta sin sillunch utan kläder.

6. Zanzibar i Tanzania

Zanzibar möter långa vita stränder, utan några stora folksamlingar. Här kan man verkligen komma ner i varv, och kanske ta någon utflykt till en ö, en kryddodling eller till Stonetown.

Zanzibar

7. Hel i Polen

Hel är en 35 km lång smal landtunga med sandstränder på båda sidor. Det här måste vara Europas finaste stränder! Mycket poppis bland polska campare och vindsurfare.

Polen Hel

8. Malta

Malta finns bara några få sandstränder, men klipporna är nästan formade som små bassänger, och det finns stegar överallt så att man enkelt kommer åt att bada.

Nyhetsbrev
Malta

9. Langkawi i Malaysia

Stranden i Langkawi är fin och enkel att komma åt även om man, som vi, bodde på ett hotell utan egen strand.

10. Lignano Sabbiadoro i Italien

Perfekt om man vill ha lite liv och aktiviteter. Från Camping Sabbiadoro har man nära både till strand, shoppinggator och restauranger.

Sabbiadoro

Prenumerera på vårt nyhetsbrev