Meny Stäng

Nya fönster på gång

Annons

Nu är det dags för nya fönster! Vi ska bytaprecis alla fönster i husbåten. De gamla fönstren är englas eller tvåglas. Dessutom är karmarna slitna och fula. På nedre däck är det inte ens riktiga fönster. Där har någon bara köpt glasskivor och satt fast i ramar. Förutom att det är fult så innebär det att inte ett enda fönster på nedre däck går att öppna … Dags för operation fönsterbyte alltså!

Vi börjar med nedre däck, kök och badrum

Vi börjar med att byta fönster i de delar av båten som inte ska byggas om, det vill säga nedre däck, kök och badrum. Dessa fönster planerar vi att byta medan båten ligger i vattnet. När vi tar upp båten (i början av maj) och bygger om vardagsrummet på övre däck blir det nya fönster även där.

Vi har hämtat de nya fönstren

Alla nya fönster blir treglas, vilket förstås kommer göra att båten blir bättre isolerad. Flera av fönstren kommer dessutom bli mycket större än vad de är idag. Vi kommer alltså få ännu mer fantastisk utsikt!

Samtidigt blir det förstås lättare att se in, och därför har vi tittat på lite olika typer av persienner och mörkläggning, så att man kan dra för när man vill. Vi får se vad det blir. Igår hämtade vi fönstren och tog ut dem till båten med hjälp av marinans små vagnar …

Fönster

Prenumerera på vårt nyhetsbrev