Meny Stäng

10 x natur på resan

Annons

Något av det mest fantastiska med att resa är förstås att uppleva naturen runt om i världen. Här är några naturupplevelser som vi minns, utan inbördes ordning. Har du upplevt vacker eller fascinerande natur någonstans i världen, och var då?

1. Regnskog i Nya Zeeland

Det känns som att all världens växtlighet finns på Nya Zeeland, från granar till palmer, och så prunkande tempererad regnskog. Och inte ett enda farligt djur att oroa sig för …

2. Sjöar i Italien

Inte långt från Gardasjön hittar man Lago d’Iseo, en om möjligt ännu vackrare sjö. På den här platsen fricampade vi tre nätter. Grymt!

Lago d'Iseo

3. Stäpp i Mongoliet

Mongoliet kanske ser ordinärt ut på fotot, men det var magiskt! De vidsträckta vidderna, djuren som går fritt … som om den moderna världen ännu inte uppstått.

Hästar Mongoliet

4. Sockertoppsberg i Vietnam

Vi gifte oss i Hanoi och sedan åkte vi till Halong bay. Här sträcker sig bergen mot himlen medan båtarna glider ljudlöst förbi i den tryckande hettan.

5. Vulkanö i Nya Zeeland

På White Island finns en levande vulkan och aktiviteten mäts för att förutspå nästa utbrott. Under tiden nöjer den sig med att spotta, fräsa och koka sådär måttligt …

6. Grotta i Slovenien

I grottan i Postojna har naturen skapat häftiga formationer i form av stalagtiter, stalagmiter och pelare. Väl värd ett besök även om det är en turistmagnet!

Grotta Postojna

7. Öken i Egypten

Med utgångspunkt från turistorten Hurghada besökte vi Egyptens öken. Och visst är det något magiskt och exotiskt över ökenlandskapet!?

8. Mangroveträsk i Malaysia

När vi var på Langkawi tog vi en segeltur till en ö, där vi gjorde en liten ”djungeltur”. Sååå många små intressanta kryp överallt …

Langkawi djungel

9. Geotermiskt landskap på Island

I Hveragerði, där vi red islandshästar, pyser det och bubblar precis överallt. En bäck är kokhet medan en annan är iskall, kanske blir det perfekt att bada där de möts.

Islandshästar

10 Glaciärsjö på Nya Zeeland

Vid Mt Cook på Sydön finns den här glaciärsjön, där man kunde ta en båttur med en guide. Fascinerande att se en glaciär på riktigt!

Vill du få vårt nyhetsbrev?
Glaciär Nya Zeeland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev