Meny Stäng

10 x shopping på resan

Vi shoppar oftast inte så mycket när vi reser – platsen i ryggsäcken eller husbilen är begränsad. Men något kan vara roligt att få med sig hem. För oss blir det ofta ett klädesplagg eller något smycke, sånt som vi använder. Undantaget är väl Ukraina, dit vi rest nästan bara för att shoppa! Där har det hänt att vi fått köpa en extra väska på vägen hem …

10 platser för shopping på resan

Här kommer tio ställen där det är kul att shoppa, utan inbördes ordning. Vad shoppar du helst på semestern och var?

1. Kuala Lumpur i Malaysia

Kuala Lumpur är en modern stad fylld av luftkonditionerade gångar och gallerior. I Pavilion, Lot10 och Petrona Towers hittar man massor av klädaffärer.

2. Italien

Den bästa shoppingen i Italien har vi inte hittat i Milano, utan i alla små städer och byar som vi passerar på vägen med husbilen. Framför allt kan man ju hitta sååå snygga skor i Italien!

Garda Italien

3. Marknaden i Gdansk, Polen

Varje år i augusti är det marknad i Gdansk. Här är det trevligt bara att strosa runt, oavsett om man vill shoppa en väska eller bara mumsa på chokladdoppade fruktspett.

Gdansk

4. Hoi An i Vietnam

Hoi An lockar många backpackers, bland annat eftersom det är billigt att sy upp kläder här. Skräddarna (bara kvinnor) är trevliga, och man kan till och med sy upp skor!

Skräddare Vietnam

5. Kiev i Ukraina

Tyvärr är läget mycket oroligt i Ukraina just nu som alla vet, men i vanliga fall gillar vi shopping i Ukraina. Kiev är vår favoritstad för shopping: glitter, päls, klackar och design.

Shopping Kiev

6. Reykjavik på Island

Islänningarna vet hur man kombinerar inhemska material (ull, hästtagel, lava) med modern design. I Reykjavik finns dessutom gott om snygga outdoor-kläder här.

Shopping Reykjavik

7. Budapest i Ungern

I Östeuropa finns inte bara kedjor, utan också lite roligare boutiquer. När man shoppar i Budapest hittar man dessutom delikatesser som vin, salami och gåslever.

Mammut

8. Marrakech i Marocko

Marknaden i Marrakech är ett myller av keramikskålar, mattor, korgar, askar, speglar, tofflor, smycken, kläder, skor, mobiltelefoner och klockor.

Marrakech

9. Chinatown i Kuala Lumpur, Malaysia

I Chinatown i Kuala Lumpur blandas larmet av försäljarnas utrop med dofterna från gatuköken. Här hittar man billiga kläder, handväskor, smycken och klockor. Glöm inte att pruta!

Peter i Chinatown

10. Venedig i Italien

Att gå bland butikerna i Venedig är en upplevelse, även om man inte vill ha med en mask eller färgglad glaslampa hem. Det kan också bli ett smycke eller en hatt …

Europa, here we come! Bilden är från Venedig för några år sedan ...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev