Meny Stäng

Från Sahara till Marrakech

Från Sahara till Marrakech! Igår lämnade vi lägret i Sahara och begav oss tillbaka genom öknen i våra jeepar, med chaufförerna från Sahara Experience. Vi stannade bland annat för att titta på fossiler … och för att fotografera förstås! Natten spenderade vi på ett riktigt mysigt hotell i byn Tisselday.

Stopp för att titta på fossiler

Ett av de första stoppen på väg från lägret i Sahara var på ett ställe där det finns gott om fossil. Man behövde inte leta om man säger så, utan de fanns överallt. En gång har det säkert funnits både vatten och liv just här. Nu är det bara öken.

Redo för avfärd!
Redo för avfärd!
fossil
Massor av fossil!
Marocko fossil
Peter gör fossil-fynd

On the road

Sedan var det dags att fortsätta turen igen, denna gång på väg från Sahara till Marrakech. Resan var lång och vi gjorde diverse stopp på vägen. Det var allt från att vi skulle tanka till att vi skulle äta lunch eller titta på en utsikt. Faktum var att vi hade det riktigt bra i bilarna. Vi hade massor att prata om och det fanns ju hur mycket som helst att fotografera.

Bensinstation Marocko
Stopp för att tanka
Husbil Marocko
Husbilar är uppenbarligen välkomna här!
Roadtrip Marocko
En liten avstickare …

Hotellet Irocha i Tisselday

Vi bodde en natt på hotellet Irocha i byn Tisselday. Det hotellet kan vi verkligen rekommendera om du någon gång råkar ha vägarna förbi. Hotellet ligger med fantastisk utsikt över dalen nedanför och är sådär personligt mysigt, så att det nästan känns som att man är på besök hos någons farmor. Vi serverades både god middag och utmärkt frukost. Det skulle finnas WiFi också, men det fungerade tyvärr inte när vi var där …

Tisselday
Vårt rum på hotellet Irocha
Irocha Marocko
Utsikten från hotellet

Från sahara till Marrakech – fortsatt resa

I morse lämnade vi Irocha för att åka tillbaka till Marrakech. Turen över Atlasbergen är slingrig och går längs det ena branta stupet efter det andra – och som du ser på Peters kläder så blev det plötsligt betydligt kallare …

Från Sahara till Marrakech
Peter i samspråk med våra chaufförer
marocko landskapet
Kyligt uppe i Atlasbergen
Marocko vägar
Slingrande vägar

Läs mer: Resa till Marocko – din guide till Marockos bästa resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev