Meny Stäng

Värre än en thriller – flygplanet som försvann

Det har gått mer än en vecka sedan flygplanet MH370 försvann på rutten mellan Kuala Lumpur och Beijing. Till en början trodde man ju att flygplanet snart skulle hittas kraschat någonstans, men istället gick tiden och varje dag svämmar nyheterna över av olika spekulationer.

Hur kan ett flygplan försvinna?

Idag skriver DN att piloterna utreds och enligt Aftonbladet kan planet kanske till och med kan finnas på marken någonstans. Samtidigt frågar sig alla samma sak: Hur kan ett så stort flygplan, med så många människor, bara försvinna? Har vi inte massvis med möjligheter för teknisk övervakning idag?

Värre än på film

Om någon hade skrivit en thriller med den här intrigen hade man ju tyckt att det var spännande, men lite osannolikt. ”Ok, bra film, men knappast realistiskt”, liksom. Men som vanligt överträffas dikten av verkligheten. Det vi inte ens klarar av att fantisera ihop, det händer på riktigt. Nu hoppas man ju att de löser den här gåtan innan tiden suddar igen alla spår. Vad tror du har hänt? Får såna här händelser dig att bli flygrädd?

Flygplatsen i Kuala Lumpur
Flygplatsen i Kuala Lumpur

Läs mer: Är det så säkert att flyga?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev