Meny Stäng

Snart lyfter vi husbåten

Nu är det snart dags! I början av juni ska husbåten upp på land för fem veckors renovering. Tidsschemat är tajt. Redan första dagen kommer byggställningar som ska placeras runt hela båten.

Bokade entreprenörer

Flera olika entreprenörer (rörmokare, smeder, plåtläggare) är inbokade olika veckor, liksom Peters bror, son och brorson som ska komma och hjälpa till. En del material (fönster och dörrar) är redan beställt. Annat ska beställas, och helst dyka upp i rätt tid. En hel del logistik alltså!

Förberedelser inför lyftet

Vad vi har gjort idag? Peter har framför allt räknat och planerat, medan jag har börjat packa ner glas och porslin i flyttkartonger. Jag har aldrig varit med om att lyfta en båt förut, men jag gissar att det är bra om det inte finns porslin som står och skramlar i skåpen … Vi har också gjort en liten utflykt med tunnelbanan till Hornbach i Hallonbergen, Sundbyberg, för att beställa material. Det kommer att bli väldigt spännande det här …!

Husbåten innan lyftet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev