Meny Stäng

Att måla med epoxi

Vi målar båtskrovet med tvåkomponents epoxi. Det innebär att man blandar två olika komponenter, precis innan man ska måla. Den ena komponenten är en härdare. Färgen torkar på ett gäng timmar, och härdar sedan under 1-2 veckor. Det färdiga resultatet blir en stenhård yta, som ska skydda skrovet mot fukt.

Färg överallt

Det intressanta är att färgen inte härdar bara på båtskrovet – utan också på alla andra ställen där den råkar hamna. Den droppar och kladdar, och när man ligger under båtskrovet hamnar det precis överallt.

Jag har byggbyxor, långärmad tröja och skyddsglasögon. Och ändå har jag epoxi överallt – i håret, på anklarna, på magen … Färgen går (halvt om halvt) bort när man gnider hårt med thinner mot huden. Eller när man klipper av håret …

Måla med epoxi
Peter mäter tjockleken på färgen med en liten apparat
färg
Vår färghörna – färgburkar, rollers och thinner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev