Meny Stäng

Bo lite annorlunda på semestern

Skulle du kunna tänka dig att bo i en fyr på en egen ö, eller kanske i ett tält på en flotte, under sommarsemestern? Airbnb, som förmedlar semesterbostäder, har listat några av sajtens vitt skilda boenden runt om i Sverige.

5 olika semesterboenden

  1. Bo i en flyghangar – På Bunge flygfält, söder om Fårösund på norra Gotland, kan du bo mitt i en flyghangar. Pris: 421 kronor. Aktiviteter i närheten: Flyg propellerplan eller segelflyg, hoppa fallskärm eller hyr cykel och upptäck Gotland.
  2. Bo som en fyrvaktare på en egen ö – I Agöarkipelagen i Gävleborg finns den ödsliga ön Agön. Här bor du i en fyr med tillhörande småhus från 1860, mitt i ett naturreservat. Pris: från 2000 kr. Aktiviteter i närheten: Vandra, cykla eller ta en tur till Bollnäs eller Hudiksvall.
  3. Upptäck Stockholm från en flotte – En 21 kvm flotte med motor finns på Ingarö i Stockholms skärgård. Flotten tar upp till 15 passagerare och är utrustad med tält, grill, bord, stolar, oljelampa och gasspis. Du tar bara med sovsäck. Pris: från 900 kr. Aktiviteter i närheten: Upptäck Stockholms skärgård, ha fest eller njut av lugnet.
  4. Bo i Visby med utsikt över ringmuren – I ett charmigt hus i Visby kan du njuta av havsutsikten och utsikten över ringmuren. Till huset hör en trädgård samt katterna Cola, Susi och Puttis. Pris: från 804 kr. Aktiviteter i närheten: Besök Medeltidsveckan, lär dig blåsa glas eller lär dig att kite-surfa.
  5. Upplev storstadspuls i modern Stockholmslägenhet – Bo i nyrenoverad lägenhet på Södermalm med tio minuters promenad till Nytorget. Pris: från 770 kr. Aktiviteter i närheten: Upplev Södermalm, ha picknick i Vitabergsparken eller ta en båttur till Djurgården.
Flyghangar
Bo i flyghangar på Bunge flygfält, norra Gotland
Flotte
Bo på flotte med motor och tält i Stockholms skärgård

Prenumerera på vårt nyhetsbrev