Meny Stäng

Resebarometern 2014

Nu har Vagabonds Resebarometer 2014 presenterats. Man kan konstatera att utlandsresandet fortsätter att öka – och främst till Medelhavet. Bland länderna som ligger 10-i-topp finns i år inte ett enda land utanför Europa.

USA och Thailand har halkat ner

Tidigare år har både USA och Thailand funnits med på topplistan, men dessa länder har nu halkat ner till 11:e respektive 12:e plats. Estland ökar i popularitet medan Polen minskar. Oförklarligt tycker vi eftersom Polen är ett billigt och fint resmål som är enkelt att resa till, oavsett om man reser med flyg, bil eller campingfordon. Läs gärna våra restips för Polen.

  • Hit reser svenskarna mest: Spanien
  • Detta land ökar mest: Estland
  • Detta land minskar mest: Polen
  • Detta resmål väljer svenskar med lägre inkomst: Turkiet
  • Detta resmål väljer svenskar med högre inkomst: Italien
  • Så mycket spenderar vi på plats: 7500-10 000 kr/person
  • Så reser vi mest: Flyg
Soluppgång i Polen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev