Meny Stäng

Husbåtens historia

Vi har inte vetat mycket om husbåtens historia, så när vi nyligen blev kontaktade av en tidigare ägare kändes det spännande! Det är fortfarande mycket vi inte vet, men vi har fått ytterligare någon pusselbit …

En passagerarslup

Husbåten är från 1930-talet (eller ännu äldre), och har tydligen varit en passagerarslup, alltså en båt som fraktat passagerare någonstans. Sedan vet vi inte så mycket … förrän det blir 90-tal. Då låg den, som husbåt, i Navis hamn på Djurgården.

När de inte längre ville ha husbåtar flyttade den kvinnliga ägaren båten till Pampas marina i Solna, och sålde den. Här har den alltså legat sedan slutet av 90-talet, och här har den haft två olika ägare innan oss.

Olika färger under åren

Den senaste ägaren målade husbåten gul. Innan dess var den grå. Den senaste ägaren renoverade också köket, men i övrigt verkar båten ha varit sig lik sedan tiden på Djurgården. Fram tills nu snart alltså … Hur som helst skulle det vara roligt att veta mer! Någon som har förslag på hur man ”släktforskar” en båts historia …?

Husbåten
Såhär såg husbåten ut när vi köpte den i augusti 2013

Prenumerera på vårt nyhetsbrev