Meny Stäng

Disputerat – vad händer nu?

Många frågar vad som händer nu, när jag disputerat och inte längre är doktorand, och det är ju en relevant fråga! Många doktorander har en 4-årig doktorandtjänst som tar slut efter disputationen. För mig är det inte riktigt så. Jag har hela tiden haft en fast anställning i landstinget, men å andra sidan planerar vi att ge oss ut på långresa nu …

Anställning

Jag har en anställning inom Stockholms läns landsting, där jag arbetar med folkhälsoarbete. Jag har varit tjänstledig på 60 % för att doktorera på Karolinska Institutet, men nu kommer jag gå tillbaka till min tjänst på heltid. Eller ja, en liten liten stund då. Från och med den 1 december har jag tagit tjänstledigt på heltid för att vi ska ut och resa …

Långresa

Att vi vill ge oss ut på långresa nu beror förstås på att det är något vi drömt om länge. Det är inte helt lätt att ge sig av ett år, och det gäller att hitta rätt tillfälle. Medan jag doktorerade var det förstås omöjligt. Nu känner vi att vi kan ta chansen, och då vill vi inte missa den!

Sedan då?

Och sedan då? Ärligt talat så har jag ingen aning, men i första hand är planen att gå tillbaka till min tjänst. Jag arbetar i en föränderlig verksamhet där olika folkhälsouppdrag landar i vårt knä, så det kan hela tiden hända nya saker. Nu när jag disputerat finns det dessutom möjligheter både till bättre lön och mer intressanta arbetsuppgifter. En annan möjlighet är att söka pengar för att fortsätta forska. Men som sagt, först reser vi, sedan funderar jag på det där …

Disputation

Mingel efter disputationen. Foto: Ditte Akker, Mitt i…