Meny Stäng

Förberedelser för långresa

Som ni vet så förbereder vi för lååångresa med husbilen. Men hur gör man då egentligen? Alltså vi vet inte egentligen, men hittills har förberedelserna framför allt handlat om allt som ska fixas på hemmaplan. Här kan ni se en liten lista över sånt som vi håller på med. Tipsa oss gärna om vad vi mer borde tänka på!

Saker att förbereda inför långresan

  • Avsluta arbetsuppgifter – Jag har tagit tjänstledigt och eftersom de flesta av mina arbetsuppgifter är i projektform är det mycket som ska avslutas eller lämnas över.
  • Hyra ut boendet hemma – För att kunna resa iväg måste vi ju hyra ut vår bostad. Allt praktisk kring detta måste fixas och den som hyr kanske också behöver någon slags… manual?
  • Städa och rensa – Eftersom vi ska hyra ut måste vi tömma bostaden på kläder och andra personliga prylar. Vi har ett förråd, men det är inte speciellt stort. Det är alltså läge för storrensning!
  • Fixa försäkringar – Vi behöver försäkringar för hemmet, husbilen och oss själva. Det är ett stort jobb att ta reda på vilka som gäller för vad och vilka som har lägst pris…
  • Minska ner utgifter – När man gör sig av med inkomster måste man också göra sig av med utgifter. Vi går igenom alla räkningar och tar bort allt som vi inte behöver (eller inte har råd med), telefoner och Internet till exempel.
  • Dirigera om post – Vi vill helst inte ha post till brevlådan utan till mejlen, och det är många företag som ska informeras om det. Samtidigt har vi vissa e-postadresser som kommer försvinna, så de mejlen måste också dirigeras om.
Freedom
Manipulerad bild från photpfunia.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev