Meny Stäng

Framtidens resmål och hotell

I framtiden reser vi i rymden och under vattnet. Och när vi checkar in på ett hotellrum gör det inget om vi glömt tandkrämen – det finns nämligen en 3D-skrivare som gör det möjligt att skriva ut ny. Igår deltog vi i en pressträff där Skyscanner presenterade den senaste delen i deras rapport om framtidens resande.

Teknologi och upplevelser

Den här delen handlade om destinationer och hotell. Så vart reser vi i framtiden då, och hur bor vi på semestern? Här nedanför kan du läsa om framtidens resefenomen. Är det här något som lockar dig?

  1. Högteknologiska hotellrum – I framtidens hotellrum kan du c-vitaminberika duschvattnet och välja färgterapibelysning. Det kan till och med finnas 3D-skrivare så att du kan skriva ut tandkräm eller tvål …
  2. Rymdresor – Redan 2016 tar World View Enterprises med passagerare upp i rymden, till det facila priset av 75 000 dollar. 2024 kommer turister kunna resa runt jorden i den inre omloppsbanan.
  3. Undervattensäventyr – Hela hotellanläggningar kommer placeras under vatten. Redan idag finns hotell med rum under vatten, till exempel på Atlantis Hotel i Dubai.
  4. Middagsklubbar – I framtiden vill vi ha personliga och genuina reseupplevelser och därför kommer middagsklubbarna att öka, det vill säga sammankomster där lokala matkännare organiserar middagsbjudningar i det egna hemmet.
  5. Nya länder – Vi vill vara unika och besöka resmål där få andra varit. Därför lockar platser som Afghanistan, Iran och Nordkorea. Andra resmål på uppgång är Botswana, Angola och Libanon.
  6. Utrotningshotade djur – Vi vill inte bara vara den första att uppleva något, utan också den sista. Därför vill vi se utrotningshotade djur som spetsnoshörning eller orangutang. Som tur är behöver det inte betyda exploatering, utan kan bidra med stöd till dess arter.
The future of travel

Läs mer: Resebarometern 2014

Prenumerera på vårt nyhetsbrev