Meny Stäng

Maten i Frankrikes matbutiker

Annons

Vi har inte ätit på restaurang en enda gång sedan vi kom till Frankrike. Mestadels handlar vi på livsmedelsbutiken Carrefour och äter i husbilen. Den allmänna känslan är att maten är dyr, men att kvaliteten är hög.

Fisk, skaldjur och ost

Vi köper mest fisk. Vi pekar på något i fiskdisken och sedan googlar vi när vi kommer hem för att se vad det är vi köpt … det går ju inte att fråga eftersom ingen pratar engelska!

Hittills har vi ätit torsk, svärdfisk och blåmusslor. Säg gärna till om du vet någon speciell fisk vi borde leta efter! Vi har också provat den färdiga fisk-och potatisrätten Brandade som vi fick tips om – tack Anna Kari, det blev en god lunch! I övrigt blir det en hel del baguetter, camembertost och vårt nya favoritpålägg: ankleverpastej. Vi måste säga att maten i de franska butikerna håller hög klass.

Färska musslor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev