Meny Stäng

Strapatsrik resa till Portugal

Annons

Vi vaknade tidigt och gav oss av mot Portugal. Men vi kom inte långt … Redan efter fem kilometer gav kopplingen upp och det gick inte att köra. Vi svängde in på en bensinmack och fick låna en telefon för att ringa M Väghjälp, som sedan slussade oss vidare till Skadejouren hos Motormännen/Solid, där vi har vår husbil försäkrad.

Hjälp efter två timmar

Efter ca två timmar kom Miguel och började meka med vår bil … och fick den att rulla igen! Han kunde ingen engelska, men från Madrid fick vi ett mail med informationen ”Our provider has just informed us that the vehicle has an hydrualic system breakdown. He has made a temporary reparation, but on Monday you should take the camper to a FIAT garage.” Vi är verkligen glada att vi skaffat väghjälp. Fantastiskt att det var så smidigt att få hjälp!

Försenade mot Portugal

Betydligt försenade gav vi oss av mot Portugal. Vägarna gick genom otaliga höga berg och vi fick ideligen lock i öronen. Vi bestämde oss faktiskt för att övernatta på en camping i Spanien, nära gränsen, men när vi kom dit visade det sig att den var stängd. Mörkret föll medan vi frenetiskt försökte hitta någon camping eller ställplats i närheten.

Ingenting hittade vi trots Internet och trots en massa kataloger. Till slut blev det en camping i Portugal i alla fall! Ganska sent, i mörkret, anlände vi till Caminha och campingen Orbitur. Det känns jättebra här, även om vi än så länge bara sett allt i mörker …

Resa i Portugal
Berg, berg och åter berg på resan från Spaniens nordkust till Portugal

Prenumerera på vårt nyhetsbrev