Meny Stäng

Barberaren i Sevilla

Det finns mycket kvar att se i Sevilla, och vi hade egentligen tänkt ta en promenad i de gamla stadsdelarna idag. Men så blev det inte, eftersom min (fåfänge) make envisades med att ta finskorna på promenaden igår. Resultat? Stora köttiga skavsår som ser ganska otrevliga ut. Trots förband är det bara sandaler som gäller idag för hans del …

Klippning på ställplatsen

Istället för stadspromenad blev det klippning på ställplatsen. Besök hos Barberaren i Sevilla alltså! Peter gillar att experimentera med design och färg när det gäller allt, från husbåtar till kläder. I vanliga fall brukar han inte få fria tyglar med mitt hår, men nu när jag inte har nåt jobb att gå till lät jag honom hållas … (Och ja, jag klippte honom också.)

Rakad på sidan
Min nya frisyr, när Peter fick göra som han ville…
Ställplats
Ställplatsen i Sevilla, som fick fungera som frisersalong

Den riktiga barberaren i Sevilla?

Den ”riktiga” Barberaren i Sevilla är en italiensk komisk opera i två akter, med musik av Gioacchino Rossini och libretto av Cesare Sterbini efter Pierre Beaumarchais pjäs ”Barberaren i Sevilla eller Den fåfänga försiktigheten”, från 1775. Operan hade urpremiär i Rom år 1816. Tydligen blev det fiasko första kvällen, men därefter succé.

Spanien, Sevilla

Prenumerera på vårt nyhetsbrev