Meny Stäng

Norrut i Portugal (med desperat jakt på diesel)

Igår hade vi ännu en trevlig kväll hos Ewa och Bosse utanför Tavira, och idag begav vi oss norrut i Portugal, längs den spanska gränsen. Den äventyrliga resan började med att GPS:en lurade in oss i Spanien. Det blev dock bara ett kort varv i fel land innan vi var tillbaka. Sedan började nästa äventyr!

Vi behövde tanka

Vi behövde tanka och höll ögonen öppna redan från start. När vi kom i höjd med Alcoutim började vi bli oroliga på allvar och valde att lämna motorvägen. Det var en liten bit att köra till Alcoutim – och när vi väl kom dit var bensinmacken stängd! Indikatorlampan hade vid det taget lyst rött ett bra tag och vi frågade varenda tant och farbror vi såg i byarna.

Portugal natur
Grönt kulligt landskap med vatten här och där

Omvägar medan dieseln sinade …

Alla hjälpte glatt till med rikliga förklaringar på portugisiska, som inkluderade diverse orter och både höger- och vänstersvängar hit och dit. Vi körde fel gång på gång medan dieseln sinade allt mer. I ungefär 1,5 timme rullade vi omkring i 50 km/h utan att våga växla …

I sista stund hittade vi en bensinmack i byn Martim Longo, åt helt fel håll från planerad rutt. Kraftigt försenade kunde vi fortsätta resan! Nu är vi i närheten av Moura i Alentejo, och imorgon väntar nya äventyr!

Mertola
Staden Mértola, som vi passerade under resan norrut i Portugal

Prenumerera på vårt nyhetsbrev